Weekend resa till Rom, Italien

Semesterhelger i Rom är inte en isolerad händelse. Staden Rom är ett attraktivt semestermål som erbjuder en rad attraktioner för besökaren att njuta av.

Börjar med en resa till Forum Romanum, som är känd för sin häpnadsväckande arkitektur, kommer Roms folk att berätta att de utan tvekan har sett något verkligt imponerande här. Museet inom forumet och Petronius hus på Palazzo Massimo al Trema är väl värda ett besök. Ett stenkast från forumet ligger basilikan Sant Apollinare. Denna kyrka ritades av arkitekten Vitruvius, som var vetenskapsman och matematiker.

En dags sightseeing i staden Rom skulle inte vara komplett utan ett besök i Colosseum. Mer än bara en plats för tillbedjan, har denna gamla amfiteater ett mer olycksbådande rykte. Det har använts som ett fängelse och som en tortyrkammare. Den välvda arenan står fortfarande i dag, även om den ser lite ödslig ut och nu håller på att återställas. Efter platsen för Colosseum, kanske du vill kolla in Pantheon. Detta är en gammal kyrka byggd i marmor. Som sådan är det mycket elegant. Förutom detta är det också en symbol för kärlek, vänskap och familjelojalitet. En annan måste se attraktion är Domus Aurea, som är en utställning av konst och kultur under hela året, från tid till annan. Det finns också Vatikanmuseerna, som inkluderar samlingen av Pietro Brazzi.

Om du skulle besöka Rom för en natt eller för en helg, det finns många andra saker att se och göra. Du kan hitta ett kulturellt evenemang, besöka ett kasino eller en restaurang, utforska museerna eller bara ha kul på marknaderna. För vissa är det mer än tillräckligt att gå på opera eller besöka operahuset, men om du vill spendera lite tid på att utforska staden kan du alltid få en eftermiddag eller kväll med sightseeing. Du kan ta en tågresa över till Venedig eller besöka katedralerna, eller gå längs den vackra Floden Po.

I dagens era av trafik, kan Rom inte vara det mest bekväma sättet att resa i, men med sin transport kan du fortfarande göra det till en dagsutflykt. Du kan ta en hyrbil eller så kan du välja en taxi, särskilt om du besöker Rom på en helg.

Upplev matkulturen

De flesta besökare kommer att föredra att ta in en av de bästa måltidsplatserna i Rom, vilket innebär att prova några av de mest utsökta rätterna som du kan ha i Italien. För en stor italiensk måltid bör du prova köttälskarens Pizza och Alba Pizza. För en typisk italiensk måltid kan du prova några av de traditionella italienska rätterna, såsom fisk, ris, tomater, pasta, bönor eller grönsaker och bröd.

Om du vill bo i en av de mer attraktiva, nyare delarna av Rom, är det möjligt att göra det. Du kan besöka Piazza Navona, Ortolani-distriktet, La Spada-området, Cathedra eller Gabbiano. Dessa områden erbjuder några av de bästa exemplen på romersk arkitektur.

Om du vill fly från folkmassorna och helt enkelt njuta av din semester helg i Rom, är detta ett perfekt tillfälle. Oavsett vilken typ av semester upplevelse du vill ha, det finns en stor helg i Rom väntar på dig. Så packa dina väskor och gör dig redo att resa tillbaka till den vackra staden Rom.

För mer reseinspiration besök denna sida snabbsemester.se.