Träning med hantlar

Användningen av träningsutrustning har ökat och många människor vänder sig till träning med hantlar som deras huvudsakliga träningsform. Träning med hantlar är en av de mest gynnsamma träningsformerna eftersom det ökar hjärtfrekvensen, bränner fett och förbättrar din blodcirkulation.

Övningar med hantlar är bra för rygg, bröst och axlar. Övningar med hantlar behöver inte ta mycket plats och du kan arbeta alla tre musklerna samtidigt. De kräver inte heller att du spenderar mycket pengar på utrustning. Träning med hantlar är lätt att göra och du behöver inte någon utrustning för att starta. Du behöver bara en stol eller en matta för motstånd. Börja med övningar med hantlar som involverar korsryggen. Såsom hängande benhöjningar, sido liggande crunches och laterala eller nedgång lungor.När du gör övningarna med hantlar kommer du att bränna fett när du kommer in i rätt hållning. Du kommer att märka att när du är redo att gå vidare till nästa övning med hantlar, kommer din hjärtfrekvens och fettförbränning att öka.

Bygga muskler

För att öka hjärtfrekvensen när du tränar med hantlar måste du öka motståndet i träningen. Om du använder samma vikt som du gjorde i den föregående träningen kommer ditt träningspass mycket att likna en aerob aktivitet. Det första du behöver veta om träning med hantlar är att du måste ha en bra konditionsträning innan du börjar. Gör några promenader, springer eller cyklar och bygg upp din uthållighet. Använd den utrustning du gillar bäst och bygg sedan upp dina kardioaktiviteter i mixen. Till exempel kan du börja med två uppsättningar med push-ups och sedan lägga motstånd till dina övningar.

För viktträningsövningar kommer du också att öka motståndet i dina övningar så att du kan bränna fett. Kardioövningar är lika viktiga och du måste göra dem i en takt som gör att du kan bränna fett och höja din hjärtfrekvens. Du måste kunna värma ordentligt innan du startar dina övningar med hantlar. En uppvärmning på två minuter kommer att göra.

För att arbeta ditt bröst bör du ta hantlarna nära ditt bröst och dra dem till ditt övre bröst. Detta är en bra uppvärmningsövning som du kan göra omedelbart innan du startar den huvudsakliga uppsättningen av övningar.Du kommer att bli starkare och effektivare när du fortsätter med träningen. När du har fått en god aerob kondition förbättras din uthållighet och din styrka ökar också.

Mer träningsinspiration finns på denna sida mtbtraning.se.